Agenda
« vorige  |  januari 2018  |  volgende »

Woensdag 10 januari 2018 Wandelen op woensdag
Locatie: Wisselt
Tijdstip: 09.30 uur  - 13.00 uur

Wandelen is een manier om anders met de dingen om te gaan. Het leven gaat even niet sneller dan de pas die je zet. En wanneer je met iemand oploopt vind je haast vanzelf een bepaalde candans. Je voeten passen zich gemakkelijker aan dan je hoofd soms doet. Zo raak je in gesprek met elkaar. De deelnemers kunnen ideeën aandragen voor een route. Gemiddeld lopen we 10 kilometer per keer.

Datum: Elke tweede woensdag van de maand.
Info: Barend Kroes, tel. 058-2155141, email:
 

 

Donderdag 25 januari 2018 Informatieavond gemeentereis vanuit De Fontein
Locatie: De Fontein
Tijdstip: 19.45 uur

Van vrijdag 27 april t/m maandag 7 mei is er weer een gemeentereis vanuit de Fontein, georganiseerd door de taakgroep Vorming en Toerusting. Ook mensen van buiten deze wijkgemeente zijn van harte welkom. Na onze prachtige gemeentereizen naar Israël, Turkije en Rome, hebben we voor het komende jaar een elfdaagse reis georganiseerd naar het prachtige Melk en Passua, de stad Wenen en het indrukwekkende Praag. Een zeer gevarieerd programma in samenwerking met Bolderman Reizen.

Op 25 januari wordt een informatieavond gehouden, maar u kunt zich nu alvast aanmelden. Een volledig progamma wordt u dan per mail toegezonden.

Info en aanmelden: reisleiders Germen en Saakje van IJs, tel. 058-2130400, email:

 

Woensdag 31 januari 2018 De uitdaging van de Islam
Locatie: Foyer Grote Kerk
Tijdstip: 20.00 uur  - 21.45 uur

Is de Islam voor Nederland een verrijking of een bedreiging? In de afgelopen decennia is de discussie over de Islam in de westerse samenleving steeds scherper geworden. Voorstanders van dialoog en tolerantie staan tegenover mensen die zich bedreigd voelen door de aanwezigheid van de Moslims. Harry Mintjes verzorgt een gespreksavond over de uitdaging die de Islam voor de Nederlandse samenleving betekent. Hij is Islamoloog en theoloog. Hij was godsdienstonderzoeker in Pakistan, onderzoeker daan de VU en universitair docent aan de Theologische universiteit Kampen.